Menu
Your Cart

Πηλός kato polyclay 56 gr - Φούξια

Πηλός kato polyclay 56 gr - Φούξια
Hot
Πηλός kato polyclay 56 gr - Φούξια
  • Stock: 39
  • Model: KP22049
2.50€


Συνθετικός πηλός γλυπτικής kato polyclay ιδανικός για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες.
Σκληραίνει με ψήσιμο σε σπιτικό φούρνο, στους 150
C.
E
ίναι κατάλληλος για γλυπτά, κοσμήματα, διακοσμητικά αντικείμενα, μοντελισμό.
Τα χρώματά του αναμειγνύονται μεταξύ τους σαν παλέτα ζωγραφικής.

Το κατάστημά μας εξασφάλισε αποκλειστική συνεργασία για τη μεταπώληση των πηλών
kato polyclay με τη Γαβριέλα Σιμιγδαλά, ιδιοκτήτρια του polymerclay.gr και της Σχολής Πολυμερούς Πηλού Αθήνας η οποία δημιουργεί και διδάσκει χιλιάδες μαθητές με το συγκεκριμένο πηλό από το 2012.

Τεχνικά χαρακτηριστικά


To kato polyclay δημιουργήθηκε από μία διεθνώς γνωστή καλλιτέχνη, τη Donna Kato.

Σκοπός της ήταν να ανταποκριθεί στις ποιοτικά αυξημένες ανάγκες των καλλιτεχνών, φροντίζοντας να βελτιώσει τη σύνθεση όλων των προγενέστερων πολυμερών πηλών. Σήμερα χιλιάδες καλλιτέχνες το χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τη δουλειά τους. Απολαύστε τις δημιουργίες τους στο βίντεο. Μερικές διάσημες καλλιτέχνιδες που το χρησιμοποιούν: · Donna Kato · Bettina Welker · Judy Belcher · Christine Dumont · Leslie Blackford · Carol Blackburn · Jana Roberts Benzon · Julie Eakes · Natalia Garcia de Leaniz · Angela Garrod · Cara Jane Hayman · Sylvie Peraud · Forest Rogers
Πλεονεκτήματα

  1. To kato polyclay μαλακώνει εύκολα χωρίς να θρυμματίζεται

Όλους τους πολυμερείς πηλούς πρέπει πρώτα να τους μαλακώσουμε πλάθοντάς. Δυστυχώς κάποιες μάρκες πολυμερούς πηλού μαλακώνουν δύσκολα ή και θρυμματίζονται κάνοντας το ζέσταμα επίπονο και χρονοβόρο. Στο βίντεο παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά πολλές μεθόδους να μαλακώσετε τον πηλό. Ο πηλός που χρησιμοποιείται είναι kato polyclay και όπως βλέπετε, ζεσταίνεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια, όσο και αν δουλευτεί.

 

  1. Tα χρώματα του kato polyclay δε λερώνουν τα χέρια

Ξεχάστε τα υγρά μαντηλάκια και την επίπονη διαδικασία καθαρισμού χεριών και εργαλείων πριν αγγίξετε άλλο χρώμα. Τα λευκά παραμένουν λευκά και τα χέρια σας καθαρά, όσο και αν δουλεύετε, όσα χρώματα και αν αλλάξετε.

  1. Τα χρώματα του kato polyclay παραμένουν το ίδιο λαμπερά και αναλλοίωτα μετά το ψήσιμο

Η διαφορά χρώματος είναι ελάχιστη. Με το kato polyclay ΔΕΝ χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν οι δημιουργίες θα καταστραφούν στο φούρνο επειδή τα χρώματα έγιναν μουντά και σκούρυναν, ΔΕΝ χρειάζεται να χρησιμοποιείτε βερνίκι και μπορείτε να ψήσετε ένα αντικείμενο όση ώρα και όσες φορές επιθυμείτε - τα χρώματα θα παραμείνουν το ίδιο αναλλοίωτα.

  1. To kato polyclay δουλεύεται και σε θερμοκρασίες καύσωνα χωρίς να κολλάει ή να γίνεται "τσίχλα"

Το kato polyclay παρότι εύπλαστος διατηρεί αντίσταση όσο και αν το δουλεύουμε (δε γίνεται "τσίχλα"), ακόμη και σε θερμά περιβάλλοντα. Xαρακτηριστικό είναι ότι η φιλανθρωπική οργάνωση Sammunat, στην περιοχή Jhapa του Νεπάλ επέλεξε το kato polyclay γιατί είναι ο μόνος πηλός που μπορεί να δουλευτεί ακόμα και σε τροπικές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει λιγότερα δαχτυλικά αποτυπώματα για τελειότερο φινίρισμα, ανεξαρτήτως κλίματος.

  1. To kato polyclay και η τεχνική μιλεφιόρι πάνε μαζί

Oι ράβδοι μιλεφιόρι από kato polyclay εμφανίζουν λιγότερη παραμόρφωση και μέγιστη λεπτομέρεια. Μπορείτε να κόψετε καθαρές φέτες ακόμα και όταν μόλις φτιάξατε μια ράβδο, χωρίς να χρειάζεται να τη βάλετε στο ψυγείο ή άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Η διαφορά είναι εμφανής στη σύγκριση που διεξήγαγε ανεξάρτητο blog. Το μοτίβο αριστερά έχει φτιαχτεί με kato ενώ τα υπόλοιπα έγιναν με τις υπόλοιπες τρεις πιο γνωστές μάρκες πολ. πηλού. 

  1. Tα χρώματα του kato polyclay βασίζονται στο ουράνιο τόξο

H γκάμα χρωμάτων αποτελείται από λαμπερά, υπέροχα χρώματα ειδικά επιλεγμένα ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε τη μεγαλύτερη δυνατή χρωματική κλίμακα ανακατεύοντάς τα. Τα χρώματά του βασίζονται σε αυτά του ουράνιου τόξου έτσι ώστε ακόμα και χρήστες που δεν έχουν εμπειρία στο ανακάτεμα χρωμάτων να μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν καινούρια: Ποιος δεν ξέρει ότι κίτρινο και μπλε κάνουν πράσινο; Πόσο πιο εύκολο είναι να μη χρειάζεται να επιλέξεις ανάμεσα σε 5-6 διαφορετικά μπλε με διάφορες προσμίξεις λευκού, γκρίζου ή μαύρου χωρίς καμία εγγύηση ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο λαμπερό; Επιπλέον το χρωματολόγιο της kato θα δίνει ακριβείς συνταγές για 153 επιπλέον χρώματα που μπορείτε να αναμείξετε.

  1. To kato polyclay είναι ιδανικό για κάθε τεχνική έχοντας επιπλέον μεταλλικά, συμπυκνωμένα χρώματα και διαφανές

Τα μεταλλικά του χρώματα (περλέ, χρυσό, χάλκινο, ασημί) περιέχουν μεγάλη ποσότητα μαρμαγυρίας, δηλαδή τριμμένο ορυκτό που τα κάνουν κατάλληλα για τις ολογραφικές τεχνικές (mica shift) σε αντίθεση με το γκλίτερ που περιέχουν άλλες μάρκες. Αρκεί να προσθέσετε μια ποσότητα περλέ σε οποιοδήποτε χρώμα για να γίνει και αυτό μεταλλικό - το όριο είναι μόνο η φαντασία σας. Συμπληρωματικά υπάρχουν τέσσερα συμπυκνωμένα χρώματα (κόκκινο, μπλε, κίτρινο, πράσινο) για να δημιουργήσετε βαθιά, έντονα χρώματα. Επίσης προσθέτοντας μόνο μια μικρή ποσότητα συμπυκνωμένου χρώματος σε λευκό ή περλέ έχετε απαλά, παστέλ χρώματα ή μεταλλικά αντίστοιχα. Το διαφανές, υπόλευκο πριν ψηθεί και διαφανές μετά το ψήσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φόντο σε ράβδους millefiori ή να το χρωματίσετε με λαδομπογιές, μελάνια, ακόμη και να προσθέσετε σκόνες όπως άμμο ή μπαχαρικά για να μιμηθείτε φυσικά υλικά.

  1. To kato polyclay είναι ανθεκτικότερο από κάθε άλλο πηλό, ακόμα και ζεστό από το φούρνο

Η θερμοκρασία ψησίματος του kato polyclay κυμαίνεται από 150 C εώς και 165 C, γεγονός που τον καθιστά τον ανθεκτικότερο πηλό στην αγορά, ακόμα σε λεπτεπίλεπτα αντικείμενα. Ακόμη μπορείτε να αλλάξετε προσεκτικά το σχήμα μιας δημιουργίας όσο αυτή είναι ακόμα ζεστή από το ψήσιμο, χωρίς να ραγήσει. Θα διατηρήσει το σχήμα της μόλις κρυώσει!

 

Write a review

Note: HTML is not translated!
Bad Good

Unlimited Blocks, Tabs or Accordions with any HTML content can be assigned to any individual product or to certain groups of products, like entire categories, brands, products with specific options, attributes, price range, etc. You can indicate any criteria via the advanced product assignment mechanism and only those products matching your criteria will display the modules.

Also, any module can be selectively activated per device (desktop/tablet/phone), customer login status and other criteria. Imagine the possibilities. 

By using this site you agree on the use of cookies for a better shopping experience.